Ik doe alles alleen, ook samenwerken

En waarom ik het nu toch anders doe...
“Jij doet alles alleen, zelfs samenwerken”, verzuchten mijn collega’s. En dat is waar, waarom een ander lastigvallen als ik het zelf kan oplossen? Oh boy, wat heb ik toch af en toe toch vreselijk ongelijk. 

In februari bezocht ik Felix Lepoutre in zijn onlangs geopende Seats2Meet locatie: Berlage meet & work space. Hij legde mij de volgende uitdaging voor: er zaten enerzijds zoveel goede mensen dagelijks te werken in de lounge en anderzijds had hij diverse organisaties die vergaderruimtes boekten met vragen waar de mensen in de lounge van grote toegevoegde waarde konden zijn. Op dat moment waren er veel vluchtige contacten, maar Felix vroeg zich af of we niet iets zouden kunnen opzetten waarmee we nog meer waarde konden creeren voor beide partijen. Dit ‘iets’ is The Solution Society geworden.

In de jaren daarvoor, toen Felix nog bij Seats2Meet in Utrecht werkte en ik daar als community manager opdrachten deed, hadden we het hier al vaker over. Genoeg mooie ideeën, maar op de één of andere manier strandden ze. Dit keer waren Felix en ik er al snel uit. Om hier een succes van te maken zochten we het perfecte team.

The A-team

Bevriende collega Martijn Blom stelde ons voor aan Jeroen Plietser, ondernemer en organisatieadviseur bij ReNEXT. Hij is onze link naar het bedrijfsleven. Een goede coordinator was ook erg belangrijk, en via Marijt Regts kwamen we uit bij organisatiekoningin Femke Beers. Samen ploeterden we verder om al onze kennis samen te laten komen tot een concept waar ons waardenetwerk behoefte aan heeft en dat simpel toepasbaar is.

Samenwerken moest. Marijt en Femke gaven ons een schop onder de kont zodat we onze afspraken nakwamen, Jeroen zette zijn voelsprieten binnen het bedrijfsleven uit en Felix zorgde ervoor dat we de laatste ontwikkelingen van Society 3.0 en de Serendipity Machine meteen konden verwerken. Maar dat was niet alles wat Felix deed…

Je zál samenwerken

Ik doe alles alleen, ook samenwerken, de titel van dit stuk en mijn credo. Een website bouwen? WordPress maakt het simpel. Een logo ontwerpen? Genoeg websites waarop je dit zelf kan doen. Maar Felix drong aan. De Seats2Meet lounge zat vol met getalenteerde mensen die hij vroeg te helpen om The Solution Society een succes te maken, en dat maakt een wereld van verschil. Natuurlijk kan ik zelf alles ook wel. Met een hoop gezucht en gestuntel bouw ik een website. En ook het logo zou er wel gekomen zijn. Maar, ik moet eerlijk bekennen, dat zou weken hebben geduurd en een veel minder professionele uitstraling hebben gehad.

Bij deze wil ik onderstaande mensen bedanken omdat ze me de waarde van het samenwerken lieten inzien. Want samenwerken, elkaar versterken en zo waarde creeren, daar draait het inmiddels allemaal om binnen The Solution Society.

Heel erg bedankt…
… André van der Toorn, van Brand Navigators, voor je geduld, advies en begrip voor mijn eigenwijsheid.
… Dominique Ampe en Michiel van Heeswijk, van Ntwrp, voor jullie creativiteit en fantastische ontwerp van de huisstijl en infographic.
Merel Segers, van Communicatie voor Duurzaamheid, voor het meedenken over de methode en jouw fantastische verhalen.

Mensen, ik ben trots op wat we hebben neergezet. Wie weet, misschien doe ik binnenkort niets meer alleen, vooral niet samenwerken.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.